Într-una dintre poeziile sale, Ovidiu scrie despre „Epoca de aur”, cand se consumau fructe în loc de carne însangerata, cand pasarile strabateau spatiile fara teama, cand iepurii fricosi cutreierau campurile în siguranta, iar pestii n-aveau de ce sa se teama de carligele perfide ale unditelor. Caci totul era pasnic, iar pacea era adevarata.

În celebra catedrala anglicana din Londra, Westminster Abbey, se gasesc mormintele regilor si ale reginelor Angliei. Tot acolo si-au gasit ultima odihna renumiti poeti si savanti. Una din cripte însa contine resturile pamantesti ale unui om simplu, ale taranului Thomas Parr.

Chiar daca deseori suntem asemanati cu niste masini, exista totusi o mare diferenta: corpul nostru se repara si se reînnoieste mereu.

Spre deosebire de un automobil nou, care începe sa se uzeze din momentul în care paraseste vitrina unde a fost expus, la un nou-nascut sistemul imunitar, coordonarea, activitatea inimii si circulatia, judecata si înca multe altele se amelioreaza chiar, în loc sa se degradeze în decursul primului deceniu de viata.

Medicii excelenti previn boala; medicii mediocri o trateaza înainte de a deveni evidenta. Medicii slabi trateaza boala manifestata. ” Primul text medical chinezesc, anul 2600 î.Hr.

Winston Churchill, fostul prim-ministru al Angliei, s-a dus la medic pentru ca respira greu, avea ameteli si dureri articulare. Dupa ce l-a examinat, acesta din urma i-a spus: „Ar fi bine sa nu mai fumati toata ziua si sa nu goliti zilnic sticla de coniac”, la care premierul raspunse: „Daca as fi dispus sa fac aceasta, n-as mai avea nevoie de dumneata”.

În timp ce multi cred ca descarcarea agresiva si zgomotoasa constituie modalitatea sanatoasa de a scapa de suparare si de tensiunea nervoasa, statisticile arata ca barbatii care rabufnesc cu violenta, în mod regulat, fac de doua ori mai des accidente vasculare cerebrale, în comparatie cu cei care sunt în stare sa-si potoleasca mania, fara sa o exteriorizeze.

Back to Top