Test grilă Cercetări de marketing Varianta 2

1) Care dintre următoarele afirmaţii corespund cercetărilor fundamentale?

2) În funcţie de tipul informaţiilor generate, se disting:

3) Care dintre următoarele afirmaţii privind sursele de informaţii este corectă?

4) Care dintre următoarele afirmaţii privind observarea sunt corecte?

5) Arhivele sunt specifice:

6) Care din următoarele afirmaţii referitoare la observaţia mecanică sunt adevărate?

7) Focus grupurile tradiţionale:

8) Focus grupurile prezintă ca dezavantaj faptul că:

9) Care dintre următoarele variante nu constituie o tehnică proiectivă?

10) Spre deosebire de cercetarea selectivă (pe un eșantion), recensământul:

11) Pentru o eșantionare, se alege numărul de start 15 și pasul 40, astfel că numerele 15, 55, 95 etc. vor forma eșantionul. Ce metodă de eșantionare este evidențiată aici?

12) Eșantionarea în cote:

13) Care dintre următoarele variante corespunde modului de calcul al mărimii eșantionului?

14) Întrebările mixte din cadrul unui chestionar sunt:

15) Interviurile personale directe au ca avantaj:

16) Un studiu efectuat în rândul a 100 de magazine a identificat o medie a vânzărilor de 95 buc./zi de pantofi şi o abatere standard de 30buc./zi. Care este intervalul de încredere în care se găseşte media vânzărilor tuturor magazinelor, cu o probabilitate de 95%? (z = ± 1.96).

17) În urma unui studiu preliminar cu privire la intenţia de instalare a unei centrale termice, realizat pe un eşantion de 324 de persoane, 45 de persoane au exprimat intenţia să monteze centrale în următorii doi ani. Să se determine intervalul de încredere pentru proporţia populaţiei care doreşte să monteze centrală la nivelul oraşului cu o probabilitate de 95% (z = ± 1.96).

18) În urma unui sondaj pe un eşantion de 200 persoane, a rezultat că 120 de persoane preferă ceasul mecanic şi 80 de persoane preferă ceasul electronic. Care este mărimea eşantionului pentru o marjă de eroare de cel mult 5% şi o probabilitate de 95% (z = ± 1.96)?

19) Într-o publicaţie se afirmă că noul sortiment de cafea Jacobs este apreciat de 30% dintre cei care l-au încercat. Directorul de marketing al firmei consideră că ponderea celor apreciază produsul este mai mare. Pentru aceasta, el realizează un studiu pe un eşantion de 324 persoane şi constată că 115 persoane apreciază noul Jacobs. Cine are dreptate, publicaţia sau directorul de marketing (z = 1.64)?

20) Un producător de ciocolată doreşte să demonstreze că produsul său este mai bun decât al concurentului direct. Invitând 80 de consumatori să acorde produsului o notă de la 1 la 5, el obţine o medie de 4.08 cu o abatere de 0.35. În urma unei anchete paralele, desfăşurate pe un eşantion de 60 de consumatori, produsul concurent obţine o medie de 3.85 cu o abatere de 0.45. Se poate afirma cu o probabilitate de 95% că producătorul are dreptate (z = 1.64)?

Share on


Echipa conspecte.com, crede cu adevărat că studenții care studiază devin următoarea generație de aventurieri și lideri cu gândire globală - și dorim ca cât mai mulți dintre voi să o facă!