Test grilă Cercetări de marketing Varianta 3

1) În funcţie de natura problemei, se pot distinge următoarele tipuri de cercetări de marketing:

2) Care din următoarele afirmaţii sunt adevărate în cazul cercetărilor calitative?

3) Care dintre următoarele etape precede etapa de elaborare a chestionarelor?

4) Observarea comportamentului în timpul producerii sale se numeşte:

5) Geamurile tip oglindă şi camerele ascunse sunt câteva din modalităţile folosite în:

6) Avantajele datelor observaţionale constă în faptul că:

7) Focus grupurile netradiţionale:

8) Şase dintre cei 12 participanţi la un focus grup spun că vor cumpăra produsul al cărui prototip le este prezentat. Putem afirma că:

9) Se consideră afirmaţia: „Prietenii mei cred că ceaiul este...”. Aceasta poate reprezenta un item al unui:

10) Care dintre următoarele variante reprezintă o metodă non-probabilistică de eșantionare?

11) Eșantionarea stratificată poate fi realizată în două moduri și anume:

12) Principalele dezavantaje ale eșantionării nealeatoare sunt:

13) În formula mărimii eșantionului în cazul proporțiilor, n = ( z2 *p *q) /E2 z reprezintă:

14) Întrebările de reprezentare a subiecților:

15) Care dintre următoarele variante nu reprezintă o metodă de comunicare cu subiecții unei cercetări de marketing?

16) O anchetă preliminară asupra consumului mediu anual de carne din România, realizată pe un eşantion de 36 persoane, a identificat o medie de 64 kg cu o abatere standard de 16.8 kg. Să se determine eroarea de sondaj pentru o probabilitate de 95% (z = ± 1.96).

17) În urma unui studiu preliminar cu privire la intenţia de instalare a unei centrale termice, realizat pe un eşantion de 324 de persoane, 45 de persoane au exprimat intenţia să monteze centrale în următorii doi ani. Să se determine eroarea de sondaj pentru o probabilitate de 95% (z = ± 1.96).

18) Seful raionului de produse alimentare consideră că zilnic se vând 120 de cutii de muştar. Directorul general doreşte să verifice informaţia, astfel că înregistrează vânzările timp de 36 de zile consecutive, obţinând o medie de 112 de cutii vândute zilnic, cu o abatere de 29 de cutii. Cine are dreptate (z = ± 1.96)?

19) Seful raionului de produse alimentare consideră că zilnic se vând 120 de cutii de muştar. Directorul general consideră că volumul vânzărilor este mai mare, astfel că înregistrează vânzările timp de 36 de zile consecutive, obţinând o medie de 122 de cutii vândute zilnic, cu o abatere de 29 de cutii. Cine are dreptate (z = 1.64)?

20) Nota acordată unei emisiuni de divertisment de un eşantion de 40 de telespectatori este de 7.50 (pe o scală de la 1 la 10), cu o abatere de 2.20. Pentru o emisiune de acelaşi gen transmisă de un post de televiziune concurent, 43 de telespectatori acordă o notă medie de 7.72 cu o abatere de 1.95. Se poate spune că a doua emisiune este mai apreciată (z = 1.64)?

Share on


Echipa conspecte.com, crede cu adevărat că studenții care studiază devin următoarea generație de aventurieri și lideri cu gândire globală - și dorim ca cât mai mulți dintre voi să o facă!