Test grilă Cercetări de marketing Varianta 4
- Detalii
- Categorie: Teste Mrketing
- Accesări: 1,890
1) În funcţie de direcţiile de bază ale orientării activităţii de cercetare, se disting următoarele tipuri de cercetări de marketing:
2) Care din următoarele afirmaţii cu privire la cercetările cauzale sunt adevărate?
3) Care dintre următoarele afirmaţii privind obiectivele cercetării este adevărată?
4) Care dintre următoarele afirmaţii privind raportul final al cercetării de marketing sunt adevărate?
5) Urmele fizice sunt specifice:
6) Care din următoarele afirmaţii referitoare la observaţia nestructurată sunt adevărate?
7) Care sunt dezavantaje ale datelor observaţionale?
8) Focus grupul prezintă ca avantaj:
9) Plasarea unei persoane într-o situaţie de luare a unei decizii și invitarea acesteia să verbalizeze gândurile constituie:
10) Diferențele dintre rezultatele obținute la nivelul eșantionului și rezultatele reale reprezintă:
11) Metoda intervalului egal sau metoda pasului mecanic se folosește în cadrul:
12) Avantajul eșantionării facile constă în:
13) Abaterea standard arată:
14) Prima etapă în proiectarea chestionarului este reprezentată de:
15) Abordarea organizării chestionarului după principiul pâlniei presupune ca:
16) Un studiu efectuat în rândul a 100 de magazine a identificat o medie a vânzărilor de 95 buc./zi de pantofi şi o abatere standard de 30 buc./zi. Care este eroarea de sondaj pentru o probabilitate de 95%? (z = ± 1.96).
17) O anchetă preliminară asupra consumului mediu anual de carne din România, realizată pe un eşantion de 36 persoane, a identificat o medie de 64 kg cu o abatere standard de 16.8 kg. Să se determine volumul eşantionului care asigură estimarea acestei medii cu o eroare de cel mult 2 kg şi o probabilitate de 95% (z = ± 1.96).
18) În urma unui sondaj pe un eşantion de 200 persoane, a rezultat că 120 de persoane preferă ceasul mecanic şi 80 de persoane preferă ceasul electronic. Să se stabilească intervalul de încredere pentru proporţia întregii populaţii care preferă ceasul mecanic cu o probabilitate de 95% (z = ± 1.96).
19) Directorul de marketing al unei firme de distribuţie prin poştă consideră că se înregistrează 20 de comenzi noi pe zi. Managerul firmei este de părere că numărul comenzilor este mai mare. Un studiu realizat de el pe parcursul a 16 zile consecutive ne arată o medie de 24 de comenzi, cu o abatere de 5 comenzi. Cine are dreptate, directorul de marketing sau managerul firmei, (t = 2.13)?
20) Într-o publicaţie se afirmă că noul sortiment de cafea Jacobs este recumpărat de 60% dintre cei care l-au încercat. Directorul de marketing al firmei consideră că ponderea celor care recumpără produsul este mai mică. Pentru aceasta, el realizează un studiu pe un eşantion de 324 persoane şi constată că 188 persoane recumpără noul Jacobs. Cine are dreptate, publicaţia sau directorul de marketing (z = - 1.64)?