Programare Java

Accesări: 2,709 Programare Java

Biblioteca Java.uitl defineste clasa StringTokenizer care faciliteaza separarea unui sir de caractere in simboluri. Pentru a separa un sir de caractere, trebuie sa cream un obiect StringTokenizer, specificand sirul si caracterul special, utilizat de sir pentru a indica(delimita componenetele). Constructorii acestei clase sunt:

Accesări: 7,838 Programare Java

În primul rînd sa observam ca, atunci cînd scriem programe în Java nu facem altceva decît sa definim noi si noi clase de obiecte. Dintre acestea, unele vor reprezenta însasi aplicatia noastra în timp ce altele vor fi necesare pentru rezolvarea problemei la care lucram. Ulterior, atunci cînd dorim sa lansam aplicatia în executie nu va trebui decît sa instantiem un obiect reprezentînd aplicatia în sine si sa apelam o metoda de pornire definita de catre aplicatie, metoda care de obicei are un nume si un set de parametri bine fixate. Totusi, numele acestei metode depinde de contextul în care este lansata aplicatia noastra.

Accesări: 8,134 Programare Java

Java este o tehnologie inovatoare lansată de compania Sun Microsystems în 1995, care a avut un impact remarcabil asupra întregii comunitati a dezvoltatorilor de software, impunandu-se prin calitaţi deosebite cum ar fi simplitate, robustete si nu în ultimul rând portabilitate. Denumita initial OAK, tehnologia Java este formata dintr-un limbaj de programare de nivel înalt pe baza caruia sunt construite o serie de platforme destinate implemenrârii de aplicaşi pentru toate segmentele industriei software.

Accesări: 11,728 Programare Java

Tipuri de date

In Java tipurile de date se impart în doua categorii: tipuri primitive şi tipuri referinţa. Java porneşte de la premiza ca ’’orice este un obiect”, prin urmare tipurile de date ar trebui sa fie de fapt definite de clase şi toate variabilele ar trebui sa memoreze instanţe ale acestor clase (obiecte). In principiu acest lucru este adevarat, însa, pentru usurinta programarii, mai exista si asa numitele tipurile primitive de date, care sunt cele uzuale :

Accesări: 5,091 Programare Java

Scrieti, compilati si rulati toate exemplele din acest tutorial:

1. Urmatorul exemplu foloseste diferite clase de colectii si adauga cate un element in aceste colectii

Echipa conspecte.com, crede cu adevărat că studenții care studiază devin următoarea generație de aventurieri și lideri cu gândire globală - și dorim ca cât mai mulți dintre voi să o facă!