Absorbenti - posibilitatea materialului de a tine lichidul sau gazul cu care se afla in contact.

Alohezia - acoperirea suprafetelor diverselor materiale ce permit de a lipi materialele sau de a acoperi suprafetele lor.

Problema interactiunii ambalajelor polimeri cu produsele alimentare este relatata in literatura foarte putin. Impreuna cu aceasta, ca urmare a complicatiei componentei ambelor sisteme, in urma contactului, au loc procese fizice si biochimice de interactiune, mai ales la pastrarea indelungata a produselor alimentare in ambalaje.

Indiferent de gradul de dezvoltare economică a unei ţări, mărfurile produse şi comercializate sunt de neconceput fără ambalaj. În momentul de faţă, la nivel mondial aproximativ 99% din producţia de mărfuri este ambalată. Considerat mult timp ca un simplu obiect utilitar, concepţia despre ambalaj s-a modificat considerabil, el fiind cel care permite circulaţia produselor din momentul fabricaţiei până la consumatorul final.

Marca este considerată, în prezent, un element fundamental al strategiei comerciale a întreprinderii, strategie bazată pe diferenţierea pe care aceasta o introduce în oferta de produse şi servicii.

Subcategories

Back to Top