Merceologie si comert

Accesări: 10,083 Merceologie si comert

Pestele este un produs alimentar ce se altereaza foarte repede. Gustul fin al acestui produs dispare chiar si atunci cind se pastreaza cel mai scurt timp. Tesuturile musculare sunt compuse din 60-80% apa, 12-20% proteine si 1-27% grasimi. Grasimea de peste contine acizi grasi nesaturati, iar albusurile sunt cele mai instabile din fractiile proteice.

Accesări: 12,199 Merceologie si comert

Problema interactiunii ambalajelor polimeri cu produsele alimentare este relatata in literatura foarte putin. Impreuna cu aceasta, ca urmare a complicatiei componentei ambelor sisteme, in urma contactului, au loc procese fizice si biochimice de interactiune, mai ales la pastrarea indelungata a produselor alimentare in ambalaje.

Accesări: 3,789 Merceologie si comert

Absorbenti - posibilitatea materialului de a tine lichidul sau gazul cu care se afla in contact.

Alohezia - acoperirea suprafetelor diverselor materiale ce permit de a lipi materialele sau de a acoperi suprafetele lor.

Accesări: 7,726 Merceologie si comert

La momentul actual toate produsele alimentare care apar pe piata sunt ambulate. Printre ele o cantitate mare il detin produsele fainoase (diferite crupe, faina, ceai, cafea), deoarece ele fac parte din rationul nostru alimentar. Deobicei aceste produse au un termen indelungat de pastrare si deseori sint ambulate in pachete din materiale celofanice.

Accesări: 6,228 Merceologie si comert

 

Laptele acidofil, laptele batut, iaurtul, chefirul, brinza, smintina si alte produse din aceasta grupa in majoritatea cazurilor se ambaleaza in ambalaj rigid din materiale combinate  (tetra-pack, tetra-bric, piur-pack), deasemenea in ambalaj rigid cu volum mediu din Policlorura de vinil (PCV), rezistent la soc PS, PAVP si PP. Traditional pentru aceste scopuri ramin pachetele din carton laminat cu termoplast cu un strat de metal sau fara.

Echipa conspecte.com, crede cu adevărat că studenții care studiază devin următoarea generație de aventurieri și lideri cu gândire globală - și dorim ca cât mai mulți dintre voi să o facă!