Drept

Accesări: 40,084 Drept

Prescriptia stabilita în conformitate cu vointa de stat, reprezentând continutul normei juridice, are o structura interna ( structura logico-juridica a normei), precum si o constructie externa, legata de modul de exprimare în cadrul actului normativ sau al altui izvor de drept (structura tehnico-juridica sau tehnico-legislativa a normei).

Accesări: 2,598 Drept

Corelatia dreptului cu alti factori de structurare si reglare a relatiilor sociale

Esenta unui fenomen se dezvaluie în relatia lui cu alte fenomene. Esenta dreptului se evidentiaza în relatia sa structural-functionala cu alti factori de reglare a relatiilor sociale.

Accesări: 5,606 Drept

Aparitia dreptului, cerinta sociala obiectiva

Procesul hominizarii, cu alte cuvinte dezvoltarea fiinţei umane de la primate si homo errectus la homo sapiens, creator de cultura, s-a desfasurat într-un interval de circa patru milioane de ani, durata care, evaluata din perspectiva cosmica, nu e mare, dar care, la scara istoriei, impresioneaza. Ultima parte a acestui proces, în care se cristalizeaza determinatiile culturale, cuprinde doar 8 - 10 mii de ani.

Echipa conspecte.com, crede cu adevărat că studenții care studiază devin următoarea generație de aventurieri și lideri cu gândire globală - și dorim ca cât mai mulți dintre voi să o facă!