Logistica

Accesări: 6,870 Logistica

Alegerea modului de transport este o parte fundamentala a managementului distributiei si trebuie analizata cu atentie, datorita impactului sau asupra eficientei operationale a firmei. Esecul în identificarea celui mai potrivit mod de transport poate produce costuri mai mari decat cele necesare.

Accesări: 8,444 Logistica

Transporturile internationale rutiere

Daca prin transporturi interne se înteleg trasporturile efectuate între localitati sau în interiorul localitatilor unei tari, prin transporturi internationale întelegem acele transporturi care traverseaza cel putin o frontiera de stat, punctele de expediere si de destinatie a marfii fiind situate în tari diferite.

Transportul rutier prezinta avantajul ca se realizeaza direct din poarta în poarta si cu o mare rapiditate. Efectuarea transportului direct permite o mai buna conservare a marfii si reducerea cheltuielilor cu ambalarea si manipularea intermediara.

Accesări: 6,108 Logistica

Dispozitii generale

1. Prezentul Regulament este elaborat de catre Ministerul Transporturilor si Comunicatiilor în conformitate cu articolele 2 si 54 ale Codului transporturilor auto (Legea organica nr. 116-XIV din 29.07.98, M.O. nr.90-91, art.581) si stabileste modul deservirii de transport si expeditie în Republica Moldova.

Accesări: 30,405 Logistica

Gestiunea lanţului de aprovizionare constituie astăzi, în condiţiile unei pieţe concurenţiale, o miză strategică majoră pentru întreprinderile industriale şi comerciale. Aceasta reprezintă un potenţial important de creare a valorii pentru client: calitatea serviciului, performanţa în ceea ce priveşte termenul şi reactivitatea.

Accesări: 8,580 Logistica

Importanţa subsistemului de aprovizionare materială rezultă şi din faptul că resursele materiale prezintă o pondere majoritară în costul total al producţiei, respectiv de peste 50% (în unele domenii industriale chiar şi de 80 %). Ca urmare, orice acţiune care determină reducerea costurilor materiale este benefică.

Echipa conspecte.com, crede cu adevărat că studenții care studiază devin următoarea generație de aventurieri și lideri cu gândire globală - și dorim ca cât mai mulți dintre voi să o facă!