Microbiologie

Accesări: 5,092 Microbiologie

Descoperirea agentului infecţios denumit prion (proteinaceous infectious particles), care pare a fi la limita viului, prin dimensiunile sale reduse, a determinat o adevărată dispută în lumea ştiinţelor biologice. Prionii sunt agenţi infecţioşi subvirali responsabili în etiologia unor boli neurologice cu evoluţie lentă, la animale şi om dintre care amintim:

Accesări: 10,355 Microbiologie

Conceptul modern de microorganism

Microorganismele reprezintă un grup foarte heterogen de organisme care au în comun câteva particularităţi generale definitorii:

Accesări: 9,794 Microbiologie

Sistematica şi taxonomia virusurilor au întâmpinat dificultăţi majore datorate imposibilităţii de a le izola şi studia direct. La ora actuală în clasificarea virusurilor se ţine cont de:

1. Tipul de acid nucleic

Accesări: 1,983 Microbiologie

Viroizii au fost descoperiţi în 1971 de T.O. Diener, ca un patogen al plantelor. Încă nu este clar modul în care acestea cauzează boala, mai ales că acestea pot cauza probleme severe la o plantă și nu există simptome particulare la o specie înrudită. Nu codifică proteine.

Accesări: 6,360 Microbiologie

Bacteriofagii sau virusurile mâncătoare de bacterii - reprezintă o grupă de virusuri cu efect distrugător asupra bacteriilor (efect litic). Bacteriofagii sunt larg răspândiţi în natură, existând în toate mediile de viaţă (apă, sol, aer).

Structura bacteriofagilor este complexă, au formă spermatozoidală fiind prevăzuţi cu un cap şi coadă.

Echipa conspecte.com, crede cu adevărat că studenții care studiază devin următoarea generație de aventurieri și lideri cu gândire globală - și dorim ca cât mai mulți dintre voi să o facă!