Practicarea activitatii de brokeraj în cadrul tranzactiilor bursiere în RM

Pe piata valorilor mobiliare pot fi desfasurate urmatoarele activitati de baza:

  1. de brokeraj;
  2. de dealer;
  3. de administrare fiduciara a investitiilor;
  4. de tinere a registrului;
  5. de depozitare;
  6. bursiera pe piata valorilor mobiliare;
  7. de depozitar central;
  8. de estimare a valorilor mobiliare si a activelor ce se refera la ele;
  9. de consulting investitional;
  10. de fond de investitii.

Practica extrabursiera internationala

Piata extrabursiera se caracterizeaza printr-o functionare descentralizata, intalnirea cererii cu oferta si asigurarea lichiditatii realizandu-se prin concurenta unui numar mare de comercianti (dealeri).

Pe aceasta piata difuza, nelocalizata intr-un sediu, se tranzactioneaza afaceri noi sau de interes regional sau societati care au decis ca fiind mai favorabila pentru situatia lor de moment cotarea pe o piata organizata, dar care nu preia in totalitate exigentele bursiere.

Tehnologia derularii emisiunii de constituire

Actiunile si orice alte valori mobiliare care pot fi convertite sau care ofera dreptul de a cumpara sau de a vinde actiuni pot fi emise doar de societatile pe actiuni.

Emisiunea valorilor mobiliare poate fi efectuata:

Operaţiunile de bursă vizează, in principal, negocierea valorilor mobiliare (vanzări/cumpărări). După termenul de negociere şi unele particularităţi ale convenţiei de vanzare/cumpărare, operaţiunile de bursă pot fi: la vedere şi la termen, din care ultimele pot fi la termen ferm sau la termen condiţionat; dintre operaţiunile de bursă la termen condiţionat cele mai răspandite sunt opţiunile.

Subcategories

Back to Top