Managementul bancar

Accesări: 11,267 Managementul bancar

Activitatea bancara se desfasoara prin institutii de credit autorizate, în conditiile legii. Institutia de credit reprezinta:

  • entitatea care desfasoara cu titlu profesional activitate de atragere de depozite sau alte fonduri rambursabile de la public si de acordare de credite în cont propriu;
  • entitatea emitenta de moneda electronica, alta decît cea prevazuta la lit. a), denumita institutie emitenta de moneda electronica.
Accesări: 6,752 Managementul bancar

Primul acord de la basel

Acordul de la Basel privind fondurile proprii ale bancilor1, adoptat în 1988, a avut ca origine preocuparile guvernatorilor bancilor centrale din tarile membre ale grupului G 102 care au constatat ca datorita cresterii concurentei între marile banci, nivelul fondurilor proprii ale acestora atinsese un nivel scazut, considerat periculos pentru gradul lor de solvabilitate. Acordul din 1988 vizeaza o gestiune prudenta a capitalurilor de asa maniera încât acestea sa poata face fata eventualelor pierderi.

Accesări: 4,632 Managementul bancar

Conceptul, continutul si principii ale managementului bancar

Managementul este cîmpul în care se interpatrund politicile, oamenii si administrarea, care iau decizii si exercita controlul necesar pentru a implimenta obiectivele optime în scopul de a asigura dezvoltare, stabilitate si crestere în afacere.(Goodmean)

Accesări: 6,891 Managementul bancar

Riscul de frauda

Frauda este însusirea unui bun material sau nematerial aflat în custodie sau gestiune a unei persoane. Frauda este echivalata cu furtul.

Accesări: 13,140 Managementul bancar

Notiune generala de risc - Clasificarea riscurilor bancare

Riscul – incertitudinea fata de posibilitatile de incasare a unor cîstiguri viitoare sau a valorii plasamentului.

Expunerea la risc – suma pierderii sau cheltuielile suplimentare pe care le poate suporta individul sau institutia în urma unor situatii imprivizibile.

Echipa conspecte.com, crede cu adevărat că studenții care studiază devin următoarea generație de aventurieri și lideri cu gândire globală - și dorim ca cât mai mulți dintre voi să o facă!