Geoeconomia

Accesări: 34,985 Geoeconomia

Motivul pentru care am ales aceasta tema din o asea mare varietate de teme este faptul ca Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana sa petrecut cel mai de curand , Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana a avut loc la 1 ianuarie 2007 Aceasta data a fost propusa la summitul de la Salonic din 2003 si confirmata laBruxelles pe 18 iunie 2004.

Raportul de tara privind progresele Romaniei din octombrie 2004 a afirmat de asemenea data de 1 ianuarie 2007 ca data de aderare pentru Romania si Bulgaria. Cele doua tari au semnat Tratatul de aderare pe 25 aprilie 2005 la Abatia Neumünster din Luxemburg.

Accesări: 19,591 Geoeconomia

Importanţa agriculturii in ţările in dezvoltare

Importanţa agriculturii a fost subliniată chiar de David Ricardo, care aprecia că progresele realizate in agricultură au un efect de antrenare a productivităţii in toată economia. O agricultură de inaltă productivitate contribuie la procesul de dezvoltare economică a unei ţări pe mai multe căi.

Ea este o sursă de materii prime pentru alte industrii, in special pentru cea alimentară. Pe baza economiilor realizate in acest sector şi a taxelor furnizate de agricultură, se crează o sursă de investiţii pentru celelalte sectoare aflate in creştere. Sporirea veniturilor populaţiei ce lucrează in agricultură crează premise pentru creşterea cererii pentru alte categorii de produse. Agricultura contribuie, de asemenea, la imbunătăţirea situaţiei balanţei de plăţi prin veniturile din exportul de produse agricole.

Echipa conspecte.com, crede cu adevărat că studenții care studiază devin următoarea generație de aventurieri și lideri cu gândire globală - și dorim ca cât mai mulți dintre voi să o facă!