Managementul resurselor umane

Accesări: 14,130 Managementul resurselor umane

Elemente componente ale comportamentului organizaţional

Comportamentul organizaţional este un termen aplicat studiului sistematic al comportamentului indivizilor în cadrul grupurilor, inclusiv analiza naturii grupurilor, dezvoltării structurilor în cadrul grupului şi între grupuri şi procesul de implementare a schimbării.

Accesări: 6,006 Managementul resurselor umane

Scopul principal al realizării structurii organizaţionale este de a crea o schemă de lucru logică prin care organizaţia să-şi atingă scopurile. Activitatea de realizare a structurii organizaţionale implică următoarele etape:

 Descrierea posturilor  realizarea fiselor posturilor

Accesări: 8,337 Managementul resurselor umane

Strategia de procurare a resurselor umane (employee resourcing) este menită să răspundă la două întrebări fundamentale:

  • ce fel de oameni are nevoie organizaţia pentru a fi un competitor de succes şi pentru a rămâne în aceeaşi postură şi în viitor?
  • ce trebuie să facem pentru a atrage, dezvolta şi păstra acest tip de oameni?
Accesări: 7,239 Managementul resurselor umane

Grupul este definit ca fiind două sau mai multe persoane interdependente care conlucrează pentru a atinge anumite scopuri. Grupurile formale sunt grupuri de lucru formate de către organizaţie, care au sarcini stabilite.

Grupurile informalesunt formaţii naturale care apar în mediul de lucru ca răspuns la nevoia de contact social. Aceste grupuri tind să se formeze pe prietenii şi interese comune.

Echipa conspecte.com, crede cu adevărat că studenții care studiază devin următoarea generație de aventurieri și lideri cu gândire globală - și dorim ca cât mai mulți dintre voi să o facă!