Horticultură

Accesări: 7 Horticultură

Pentru înfiinţarea unei plantaţii pomicole sau viticole trebuie să avem în vederea ce sistem de cultură vrem să realizăm. In funcţie de acest scop trebuie să alegem terenul care poate fi mai puţin fertil dacă se plantează în sistem clasic, iar dacă dorim un sistem de cultură intensiv sau superintensiv atunci terenul trebuie să fie amplasat în bazine şi centre pomicole consacrate, pe soluri fertile şi mecanizabile.

Accesări: 31 Horticultură

Organografia butucului de viţă de vie

Viţa de vie înmulţită generativ (prin sămânţă) prezintă partea subterană a butucului formată din rădăcini embrionare, sub formă de pivot ,iar la viţa înmulţită vegetativ (prin butaşi altoiţi sau nealtoiţi sau prin marcote) aceasta este formată din tulpina subterană care aparţine portaltoiului pe care sunt inserate rădăcinile adventive .

Accesări: 31 Horticultură

Clasificarea speciilor legumicole

Clasificarea legumelor după originea geografică se bazează pe localizarea genezei speciilor şi răspândirea lor în mai multe genocentre dintre care 9 sunt specifice plantelor legumicole:

Accesări: 3,886 Horticultură

Legumele sau zarzavaturile prezintă o importanţă economică deosebită.  Ele sunt produse de origine vegetală cu rol important în alimentaţia omului datorită însuşirilor senzoriale deosebite şi a elementelor nutritive valoroase pe care le conţin (glucide, enzime, acizi organici, vitamine, săruri minerale).

Din punct de vedere economic, legumele contribuie la realizarea unor venituri băneşti importante pentru cultivatori, iar din punct de vedere social, legunmicultura oferă posibilităţi de folosire a forţei de muncă pe tot parcursul anului.

Echipa conspecte.com, crede cu adevărat că studenții care studiază devin următoarea generație de aventurieri și lideri cu gândire globală - și dorim ca cât mai mulți dintre voi să o facă!