Merceologie si comert

Deseurile-sunt materiale si obiecte de care se debaraseaza stapinul lor dupa propria dorinta sau coform legii, cea ce face necesar organizarea colectarii lor, sortarea lor, curatarea, transportarea si prelucrarea , stocarea si prelucrarea de mai departe sau careva alta intrebuintare, deasemenea lichidarea lor.

Compusii din carne si indeosebi delicatesele sunt mincaruri inalt pretuite, imbogatind cerintele omului in vitamine, proteine si substante minerale. Asortimentul produselor din carne este foarte compus:carne sarata si inghetata, carne prelucrata termic, subproduse, semifabricate, mezeluri. In afara de aceasta, la fabricele industriei carnii se prelucreaza un larg asortiment de semifabricate pentru copii si mincaruri dietice.

Marca este considerată, în prezent, un element fundamental al strategiei comerciale a întreprinderii, strategie bazată pe diferenţierea pe care aceasta o introduce în oferta de produse şi servicii.

Indiferent de gradul de dezvoltare economică a unei ţări, mărfurile produse şi comercializate sunt de neconceput fără ambalaj. În momentul de faţă, la nivel mondial aproximativ 99% din producţia de mărfuri este ambalată. Considerat mult timp ca un simplu obiect utilitar, concepţia despre ambalaj s-a modificat considerabil, el fiind cel care permite circulaţia produselor din momentul fabricaţiei până la consumatorul final.

În literatura de specialitate pot fi puse în evidenţă orientări diferite privind definirea mărcilor. Potrivit majorităţii opiniilor, marca este un semn care permite unei persoane fizice sau juridice să distingă produsele, lucrările sau serviciile sale de cele ale concurenţilor.

Back to Top