Igiena si Sanatate

Accesări: 2,154 Igiena si Sanatate

Greutatea corporala crescuta (supraponderalitatea si obezitatea) constituie una dintre cele mai importante probleme de sanatate publica în randul copiilor si al tinerilor. Problemele asociate acesteia includ afectiunile cardiovasculare, diabetul zaharat, disfunctiile ortopedice, la care se adauga repercusiuni psihosociale, cum ar fi o stima de sine alterata, stigmatizare si depresie, cu consecinte asupra scaderii calitatii vietii.

Accesări: 7,265 Igiena si Sanatate

Obiectivele alimentatiei sanatoase

Copiii cu varste între 2 si 11 ani sunt vulnerabili la problemele de alimentatie deoarece sunt dependenti de adulti, de stilul lor de viata, dar si pentru ca au necesitati specifice fiecarei varste.

Acestea rezulta din faptul ca un copil are nevoie de mai multa energie pentru crestere si dezvoltare, alaturi de toate substantele nutritive din alimente (în special proteine, grasimi, vitamine si minerale).

Echipa conspecte.com, crede cu adevărat că studenții care studiază devin următoarea generație de aventurieri și lideri cu gândire globală - și dorim ca cât mai mulți dintre voi să o facă!