Igiena si Sanatate

Accesări: 2,088 Igiena si Sanatate

Multi dintre cei care renunta la consumul de carne considera ca pestele ar constitui o alternativa sanatoasa. Aceasta si pentru ca se face reclama uleiului de peste, ca fiind util în prevenirea infarctului de miocard.

Care sunt datele stiintifice în legatura cu pestele?

Accesări: 4,207 Igiena si Sanatate

Notiuni generale privind procesul de comunicare

Termenul „comunicare” desemneaza un ansamblu de actiuni sub forma transmiterii de informatii (mesaje, stiri, semne sau gesturi simbolice, texte scrise etc.) între doua sau mai multe persoane, unele având statutul de emitator, iar celelalte statutul de receptor, transmiterea informatiilor având loc prin intermediul unor canale specifice.

Accesări: 2,897 Igiena si Sanatate

De ce este nevoie de educatie pentru stilul de viata sanatos în perioada copilariei?

Educatia privind stilul de viata sanatos în perioada copilariei creeaza premisele castigarii unor deprinderi sanogene care vor fi practicate pe toata durata vietii persoanei, favorizand mentinerea unei bune stari de sanatate pentru o perioada cat mai lunga de timp.

Accesări: 6,617 Igiena si Sanatate

Modelul stadiilor schimbarii ofera cadrul teoretic care permite întelegerea si evaluarea disponibilitatii si resurselor individuale si/sau de grup de a adopta un nou comportament sanatos. Prin descrierea proceselor de schimbare sunt oferite implicit si strategiile stadiale care faciliteaza adoptarea de catre persoa- na/grup si practicarea de durata a noilor comportamente.

Acest model a fost dezvoltat de catre Prochaska si DiClemente (1,2) si a fost elaborat initial pentru a întelege schimbarea comportamentului de a fuma. Ulterior a devenit unul dintre cele mai populare modele de modificare comportamentala, utilizat cu succes de medici, psihologi, educatori în sanatate în controlul greutatii, al fumatului, nutritie, activitate fizica, consum de droguri si abuz de alcool.

Accesări: 3,014 Igiena si Sanatate

În Germania, saptamanal, 4.000 de persoane parasesc consumul de carne, trecand în tabara vegetarienilor.

Cand se pune problema alimentatiei exclusiv vegetariene, unii se tem ca acest mod de nutritie va diminua forta fizica si capacitatea de munca, în general, iar parintii se întreaba daca nu va influenta în mod negativ dezvoltarea copiilor.

Echipa conspecte.com, crede cu adevărat că studenții care studiază devin următoarea generație de aventurieri și lideri cu gândire globală - și dorim ca cât mai mulți dintre voi să o facă!