Analiza financiara

Accesări: 14,028 Analiza financiara

Analiza – ca metodă de cercetare – constă în descompunerea unui fenomen în părţile sale componente.

Analiza economică studiază activităţile sau fenomenele din punct de vedere economic, respectiv al consumului de resurse şi al rezultatelor obţinute.

Accesări: 6,648 Analiza financiara

Analiza cheltuielilor totale ale întreprinderii

Cheltuielile reprezintă un consum de mijloace de producţie, de forţă de muncă sau de mijloace băneşti, pentru satisfacerea unor nevoi de producţie sau individuale. Ele trebuie să ocupe un loc central în managementul intern întrucât de utilizarea şi consumul lor depind în mare măsură performanţele economico-financiare ale oricărei entităţi economice.

Accesări: 4,797 Analiza financiara

Forme de organizare a afacerilor

Exista o mare diversitate de forme in care se organizeaza afacerile. Pentru formarea unei imagini concrete asupra lor, afacerile (firmele, intreprinderile) se clasifica in functie de anumite criterii.

Accesări: 34,475 Analiza financiara

Abordari privind capitalul firmei

Capitatlul constituie o conditie esentiala pentru ca toate activitatile la nivelul firmei sa se desfasoare in conditii bune.  Capitatlul este abordat sub 2 aspecte :

  • ca resurse(fonduri) banesti;
  • ca mijloc sau factor de productie.
Echipa conspecte.com, crede cu adevărat că studenții care studiază devin următoarea generație de aventurieri și lideri cu gândire globală - și dorim ca cât mai mulți dintre voi să o facă!