Expertiza Merceologica

Accesări: 10,459 Expertiza Merceologica

Termenul “firmă”, de origine germană (“Firma” sau “Handelsfirma”), echivalent cu termenul “nume comercial”, de origine franceză (“nom comercial”), este folosit în mai multe accepţiuni.

Firma sau numele comercial al comerciantului persoană fizică se compune din numele comerciantului, iar firma sau numele comercial al societăţii comerciale constă dintr-o denumire proprie.

Accesări: 14,495 Expertiza Merceologica

Aşa cum s-a arătat - marfa, ca rezultat al unei activităţi umane, are influenţă asupra mediului, atât ca produs al unei tehnologii care este mai mult sau mai puţin poluantă şi este un consumator mai mare sau mai puţin mare de resurse cât şi ca obiect al consumului/utilizării, proces în cursul căruia iau naştere agenţi mai mult sau mai puţin poluanţi.

De asemenea, circuitul produsului de la producător la consumator creează un contact marfă - factori de mediu, marfa fiind afectată de factorii de mediu, chiar cu riscul de degradare calitativă, şi mediul, la rândul lui, fiind afectat de marfă, prin ambalaje, deşeuri, mijloace de transport etc.

Accesări: 3,673 Expertiza Merceologica

Litigii în expertiza merceologică.

Cele mai multe litigii în soluţionarea cărora se apelează la expertiza merceologică au ca obiect calitatea produselor şi anume substituirea, denaturarea, înlocuirea şi deprecierea calitativă, dar şi pierderile în circuitul tehnic al produselor.

Litigiile privind calitatea produselor pot avea ca principale surse următoarele:

Accesări: 8,540 Expertiza Merceologica

Receptia loturilor de mărfuri

Recepţia este verificarea cantitativă şi calitativă care se execută la trecerea mărfurilor din proprietatea furnizorului, în proprietatea beneficiarului, respectiv de la producător la intreprinderea comercială cu ridicata sau cu amănuntul.

Astfel, recepţia are rolul unui filtru care împiedică pătrunderea pe piaţă a produselor necorespunzătoare şi este un moment important al relaţiei dintre furnizor şi beneficiar, cu repercusiuni asupra consumatorilor.

Conspecte | Referate | Cursuri

Echipa conspecte.com, crede cu adevărat că studenții care studiază devin următoarea generație de aventurieri și lideri cu gândire globală - și dorim ca cât mai mulți dintre voi să o facă!