Compusii din carne si indeosebi delicatesele sunt mincaruri inalt pretuite, imbogatind cerintele omului in vitamine, proteine si substante minerale. Asortimentul produselor din carne este foarte compus:carne sarata si inghetata, carne prelucrata termic, subproduse, semifabricate, mezeluri. In afara de aceasta, la fabricele industriei carnii se prelucreaza un larg asortiment de semifabricate pentru copii si mincaruri dietice.

Deseurile-sunt materiale si obiecte de care se debaraseaza stapinul lor dupa propria dorinta sau coform legii, cea ce face necesar organizarea colectarii lor, sortarea lor, curatarea, transportarea si prelucrarea , stocarea si prelucrarea de mai departe sau careva alta intrebuintare, deasemenea lichidarea lor.

Pestele este un produs alimentar ce se altereaza foarte repede. Gustul fin al acestui produs dispare chiar si atunci cind se pastreaza cel mai scurt timp. Tesuturile musculare sunt compuse din 60-80% apa, 12-20% proteine si 1-27% grasimi. Grasimea de peste contine acizi grasi nesaturati, iar albusurile sunt cele mai instabile din fractiile proteice.

 

Laptele acidofil, laptele batut, iaurtul, chefirul, brinza, smintina si alte produse din aceasta grupa in majoritatea cazurilor se ambaleaza in ambalaj rigid din materiale combinate  (tetra-pack, tetra-bric, piur-pack), deasemenea in ambalaj rigid cu volum mediu din Policlorura de vinil (PCV), rezistent la soc PS, PAVP si PP. Traditional pentru aceste scopuri ramin pachetele din carton laminat cu termoplast cu un strat de metal sau fara.

La momentul actual toate produsele alimentare care apar pe piata sunt ambulate. Printre ele o cantitate mare il detin produsele fainoase (diferite crupe, faina, ceai, cafea), deoarece ele fac parte din rationul nostru alimentar. Deobicei aceste produse au un termen indelungat de pastrare si deseori sint ambulate in pachete din materiale celofanice.

Subcategories

Back to Top