Merceologia mărfurilor alimentare

Accesări: 4,718 Merceologia mărfurilor alimentare

Pestele reprezinta un aliment extrem de valoros prin continutul sau în proteine de calitate superioara, grasime bogata în acizi grasi polinesaturati cu o mare eficienta in organismul uman, vitamine (in principal A si D) si substante minerale (fier, fosfor, potasiu, magneziu etc.).

Nivelul de sodiu este scazut, ceea ce face ca pestele si în principal pestele slab sa fie folosit in dieta bolnavilor cardiaci sau a bolnavilor d,e rinichi, a bolnavilor de diabet (nu contine hidrati de carbon), în alimentatia copiilor, a persoanelor în vîrsta, dar si a adultilor si copiilor sanatosi.

Accesări: 23,452 Merceologia mărfurilor alimentare

Caracterizarea merceologică a cerealelor

Cerealele şi produsele derivate ale acestora prezintă o deosebită importanţă economică şi socială, apreciindu-se că pentru alimentaţia umană, asigură circa 65% din necesarul zilnic de calorii şi 45% din cel al proteinelor. La aceste elemente nutritive de primă importanţă se adaugă şi un aport semnificativ de glucide, vitamine (mai ales din grupa B) şi minerale (P, K, Mg etc.).

Accesări: 16,528 Merceologia mărfurilor alimentare

Condimentele sunt produse fără valoare nutritivă (sau cu valoare nutritivă redusă), care se adaugă în produsele alimentare în cantităţi mici pentru a le conferi caracteristici gustative (gust, miros, aromă) superioare, stimulând astfel secreţiile gastrice, pofta de mâncare şi digestia. 

Accesări: 28,389 Merceologia mărfurilor alimentare

Clasificarea şi compoziţia grăsimilor

Grăsimile alimentare sunt formate aproape în exclusivitate din lipide şi se obţin prin extracţie din seminţele plantelor oleaginoase, germenii cerealelor, din anumite fructe (nuci, arahide etc), din ţesuturile animalelor şi din lapte.

Clasificarea grăsimilor după provenienţă, stare de agregare şi sicativitate este:

Echipa conspecte.com, crede cu adevărat că studenții care studiază devin următoarea generație de aventurieri și lideri cu gândire globală - și dorim ca cât mai mulți dintre voi să o facă!