Comert

Accesări: 4,938 Comert

Reprezintă o grupare formată din unul sau mai mulţi comercianţi cu ridicata şi comercianţi cu amănuntul, selecţionaţi de către primii din rîndul clienţilor cu care colaborează.

O asemenea grupare are în vedere asigurarea coordonării funcţiilor cu ridicata şi cu amănuntul, organizarea în comun a cumpărării şi vînzării mărfurilor, precum şi adaptarea procesului managerial şi a gestiunii întreprinderilor asociate la nişte condiţii de acţiune, respectîndu-se însă independenţa juridică şi financiară dintre ele.

Accesări: 3,585 Comert

Grupările de cumpărare ale comercianţilor cu ridicata

Reprezintă o altă formă de manifestare a comerţului asociat. Sistemul ce stă la baza acestei forme are în vedere, ca şi în cazul grupărilor de cumpărare ale comercianţilor cu amănuntul, dorinţa comercianţilor cu ridicata de a obţine cele mai bune condiţii de cumpărare din partea furnizorilor care, aşa cum se arată în paragraful precedent, sunt interesaţi de a livra cantităţi tot mai mari de mărfuri şi la termene cunoscute spre a-şi asigura stabilitatea şi profitabilitatea activităţii de producţie desfăşurate.

Accesări: 7,530 Comert

Comerţul integrat reprezintă un sistem de organizare a activităţii comerciale, în cadrul căruia întreprinderile cumulează atît funcţiile comerţului cu ridicata, cît şi ale aceluia cu amănuntul. Sistemul respectiv poate îmbrăca diverse forme concrete de materializare: organizarea unor mari magazine, magazine populare, magazine cu sucursale, diverse forme cooperatiste etc.

Accesări: 4,882 Comert

Formele cooperatiste ale comerţului integrat cunosc şi ele, la rîndul lor, mai multe modalităţi concrete de realizare, structura sistemului cuprinzînd, în principal, comerţul realizat de cooperaţia de consum şi pe cel organizat de către cooperative ale unor întreprinderi sau ale administraţiei.

Accesări: 4,468 Comert

Conţinutul şi structura acordurilor de franciză.

Din punct de vedere managerial, sistemul reprezintă un compromis între forme de distribuţie şi metode de vînzare. Franciza în sine se prezintă sub forma unui contract încheiat între un "francizor", care acordă anumite drepturi de folosire a unei mari firme sau tehnologii comerciale şi un "franciz", comerciant care cumpăra dreptul respectiv.

Echipa conspecte.com, crede cu adevărat că studenții care studiază devin următoarea generație de aventurieri și lideri cu gândire globală - și dorim ca cât mai mulți dintre voi să o facă!