Marketing

Accesări: 10,098 Marketing

Prin conceperea strategiei concurentiale se intentioneaza pozitionarea afacerii astfel încît sa se maximizeze valoarea capabilitatilor care o deosebesc de concurenti. Analiza concurentilor are drept scopuri:

  1. profilarea naturii schimbarilor strategice introduse de fiecare concurent si a potentialului de reusita
  2. estimarea raspunsurilor fata de mutarile celorlalte firme
  3. prognozarea reactiilor fata de modificarile industriei si ale mediului

Rezultatele acestei analize trebuie sa dea raspuns la întrebarile:

  • cît de importanta este fiecare mutare strategica efectuata de concurenti
  • de care concurenti trebuie sa ne aparam
  • ce concurenti pot fi atacati si în ce succesiune de mutari
  • care concurenti trebuie evitati datorita reactiilor preponderent emotionale (irationale) si disperate?
Accesări: 5,625 Marketing

Scopul general al formularii strategiei de marketing consta în a pregati firma pentru a interactiona cu mediul în care opereaza. Implicit, capata importanta atat prognozarea evolutiilor viitoare ale mediului, problematica abordata în capitolele anterioare, cît si obtinerea unei perspective asupra starii actuale a firmei.

Accesări: 28,288 Marketing

Unul dintre obiectivele pe care si-l propune majoritatea organizatiilor este acela de a creste; a creste vînzarile, cota de piata, profitul, numarul angajatilor, resursele disponibile s.a. Cresterea aduce cu sine vitalitate în organizatie deorece creeaza provocari, stîrneste ambitii si ofera satisfactia împlinirilor.

Accesări: 5,427 Marketing

Pentru a-si orienta evolutiile viitoare, firmele au la dispozitie, cel putin teoretic, o larga paleta de optiuni strategice; pot alege mai multe modalitati de abordare a pietelor, pot configura produsul în diverse modalitati, dupa cum pot opta pentru strategiile de promovare, pret si distributie cu care urmeaza sa îl sustina. Numai ca întotdeauna, acolo unde exista libertate apare si responsabilitatea.

În cazul strategiilor de afaceri, cu toate ca exista libertatea jonglarii cu diverse combinatii ale mixului, în practica este obligatorie alegerea celei mai bune strategii. Altfel, se vor gasi concurenti dispusi sa realizeze o oferta mai buna si sa ne depaseasca.

Accesări: 4,859 Marketing

Dezvoltarea marketingului direct la nivel international

Marketingul direct reprezinta un domeniu bine reprezentat în practica de marketing a diferitelor organizatii la nivel international, instrumentele sale fiind utilizate, desigur, diferentiat, în raport cu nivelul sau de penetrare si integrare, în toate pietele de referinta. Studierea nivelului dezvoltarii marketingului direct pe plan international presupune luarea în considerare a unor piete de referinta în domeniu.

Echipa conspecte.com, crede cu adevărat că studenții care studiază devin următoarea generație de aventurieri și lideri cu gândire globală - și dorim ca cât mai mulți dintre voi să o facă!