Marketing

Accesări: 7,186 Marketing

Comunicarea, ca variabila a mixului de marketing are ca echivalent cuvântul american promotion, fiind a doua variabila a marketingului-mix, în opinia lui J. Mc Carthy. În domeniul serviciilor, comunicatiile ocupa un loc aparte, permanenta si calitatea lor determinând formarea, consolidarea relatiilor cu consumatorii, fidelizarea acestora.

Accesări: 8,641 Marketing

În servicii, mixul de marketing are o compozitie diferita comparativ cu domeniul bunurilor. La variabilele traditionale se adauga: implicarea umana, dovezile fizice si procesul – specifice serviciilor.

Implicarea umana în servuctie se constituie din componentele interconditionate: participarea clientului si participarea personalului de contact.

Accesări: 3,514 Marketing

Considerata de unii dintre specialisti variabila a mixului de marketing în servicii, “dovezile fizice” se poate identifica pana la un punct cu o componenta a sistemului de servuctie si anume, suportul fizic.

Accesări: 15,414 Marketing

Fiecare organizatie este o creatie a mediului. Toate perspectivele, oportunitatile si dificultatile sunt generate de mediul în care opereaza. Cu alte cuvinte, pentru ca o organizatie sa supravietuiasca si sa prospere este obligatoriu ca managerii sa stapîneasca provocarile externe, lucru posibil prin articularea unei proceduri de monitorizare sistematica a mediului. Desigur, monitorizarea se face dupa o definire foarte precisa a domeniilor observate si a scopurilor pentru care se face observarea.

Accesări: 9,358 Marketing

Pentru ca o firma sa creasca si sa îsi depaseasca rivalii este obligatoriu ca cei care o conduc:

  • 1) sa cunosca regulile jocului din ramura în care evolueaza,
  • 2) sa aleaga firmele pe care urmeaza sa le atace si
  • 3) sa prevada reactiile celor atacati.
Echipa conspecte.com, crede cu adevărat că studenții care studiază devin următoarea generație de aventurieri și lideri cu gândire globală - și dorim ca cât mai mulți dintre voi să o facă!