Marketing
Publicitatea este una dintre tehnicile care promovează uşor, către o mare masă de potenţiali clienţi, o anume temă. în cazul hotelului Best Western Balvanyos o folosim pentru impulsionarea vînzărilor în preajma marilor sărbători - Crăciun, Revelion, Paşti , cînd apărem cu o machetă adecvată programului respectiv, sau o folosim pentru menţinerea imaginii, prin inserarea de articole descriptive, care scot în evidenţă avantajele competitive ale hotelului.
Uneori, folosim pretextul interviurilor în ziare sau reviste de largă circulaţie, în care spunem „numai de bine” despre rezultatele hotelului, ceea ce dă o încredere sporită în produsul Best Western Balvanyos. (Lorena Preda, Marketing & Sales Manager).
Printre obiectivele principale pe care le urmăreşte cu consecvenţă activitatea de marketing este satisfacerea clienţilor şi crearea unui climat de încredere a publicului faţă de organizaţie. Promovarea contribuie în mare măsură la atingerea acestor ţinte deoarece ea este principala formă de comunicare cu clienţii. în timp ce publicitatea creează o imagine favorabilă ofertei şi atrage clienţii actuali şi potenţiali, relaţiile publice susţin un dialog continuu cu diferite categorii de public.
In condiţiile creşterii concurenţei este necesar ca produsele/serviciile unei organizaţii să iasă în evidenţă. O modalitate foarte eficientă de realizare a acestui lucru, care generează de multe ori şi sporirea pe termen scurt a desfacerilor, este promovarea vanzărilor.
Aceasta constă în oferirea unor avantaje speciale imediate clienţilor. Astfel ei se bucură, pe lîngă produsul achiziţionat, şi de alte facilităţi, de un avantaj material, şi/sau de o altă valoare suplimentară.
Târguri diverse au existat din cele mai vechi timpuri, ele avînd funcţii extrem de importante atît pentru localnici, cît şi pentru comercianţii veniţi uneori de la distanţe foarte mari. Astfel târgurile au fost şi sunt susţinute de administraţiile locale pentru a aduce într-o anumită zonă produsele care lipsesc, pentru a multiplica/diversifica oferta pentru anumite produse, ele au fost şi sunt prilej de schimburi, stabilire de contacte şi de contractare, circulaţie de informaţii de natură economico-financiară.
In prezent există mai multe tipuri de manifestări care înlocuiesc şi îmbogăţesc ca funcţii economice vechile târguri.
Această tehnică de promovare, spre deosebire de majoritatea celorlalte, este uşor de evaluat, iar acţiunea şi rezultatele sunt de natură cantitativă (respectiv creşterea vînzărilor) şi în general pe termen scurt. Totuşi, dacă campaniile de promovare sunt bine organizate şi personalul utilizat este atent instruit, se poate obţine şi o îmbunătăţire a imaginii firmei şi creşterea încrederii publicului